Projektek

SIHU96 Mura-Raba Tour
A Szlovénia-Magyarország Együttműködési Program keretében támogatott, a Szentgotthárd és Térsége Turisztikai Egyesület által megvalósított projekt.
A projekt átfogó és hosszú távú változásokat hoz a turizmusba úgy a szolgáltatók, mint a felhasználók számára. Ha a vasfüggöny elválasztott és ellehetetlenítette a turizmust, a projekt a turizmust nem csak újjáéleszti, hanem új alapokra is helyezi. Az új határon átnyúló vízi út keretében a rafting és a kenuzás valamelyikének szerelmesei mindkét sportot élvezhetik. A két folyó között megismerik a kuruc felkelők útjait és titkait, valamint megismerkednek a határőrök történetével (egykori čepinci őrállomás). Az új útvonalak alapjaként szolgáló vasfüggöny mentén túráznak, lovagolnak és lovaskocsikáznak, közben a helyi szolgáltatók által kínált szálláshelyek egyikében vagy a projekt keretében felújított kempingben éjszakáznak. A projekt összeköti az eddig össze nem függő, motiválatlan és rosszabbul képzett szolgáltatókat e területen, ahol egykor véget ért a világ, emiatt a természeti és kulturális potenciálok kihasználatlanok maradtak, nem rendelkeztek megfelelő promócióval, és a rossz turisztikai kínálat miatt alacsony jövedelmet generáltak. Azoknak a szolgáltatóknak, akiket bevonzunk és összekapcsolunk a határon átnyúló hálózatba, valamint képesítünk a korszerű turisztikai tevékenységre, elkészítjük az átfogó Mura Rába Tour TP-t 4 programmal: vízi, lovas, bakancsos és kulturális turizmus. A TP implementációjához megfelelő utakat (eladók és közvetítők) és eszközöket alkalmazunk (kedvezményrendszer), amelyek lehetővé teszik, hogy sikeresen hozzáférjünk a célcsoportokhoz. Ezért kapcsolódott össze a 6 hasonló nézeteket valló PP. Közös erővel sikeresen megvalósíthatjuk a projektet. A projekttel hosszú távon megváltoztatjuk a Mura és Rába közötti turisztikai térképet. Számos különböző csomagot és kombinációt kínálunk a szabadidő egynapostól a többnapos eltöltéséig, valamint lehetővé tesszük a határon átnyúló régió teljes körű megélését. Az új TP megvalósulásával mindenki profitál: a turisztikai szervezetek, a szolgáltatók, a lakosok, a turisták. 

A projekt főbb adatai:

 • 1. PRIORITÁSI TENGELY
 • Beruházási prioritás 6c SC 1: A térség vonzerejének növelése a fenntartható turisztikai kínálat diverzifikálása és határon átnyúló integrálása mentén a természeti és kulturális örökség védelmére.�
 • PROJEKT-FUTAMIDŐ2017.11.01 – 2020.10.31.
 • ERFA FORRÁS ÖSSZEGE674.566,80 EUR
 • PROJEKTPARTNEREK
  • PRAK d.o.o. (Vezető Partner)
  • KOCLJEVINA – zavod za usposabljanje in zaposlovanje invalidnih oseb
  • Občina Šalovci
  • Szentgotthárd és Térsége Turisztikai Egyesület
  • Csörötnek Község Önkormányzata
  • Orfalu Községi Önkormányzat

ATHU101 3Határlos
Az Ausztria-Magyarország Együttműködési Program keretében támogatott, a Szentgotthárd és Térsége Turisztikai Egyesület által megvalósított projekt.

A hármashatár vidéket a három ország: Ausztria, Magyarország és Szlovénia kulturális jellegzetességei fémjelzik. A határvidék különleges tulajdonsága a sokszínűség – a természet, a domborzati formák, a nyelvek és kultúrák, ahelyi ételek és italok színes kínálata. Mindeddig igen keveset használták ezt a közös USP-t: Egyedi jelleg, és alig is vették számításba az ide látogatók a határon átnyúló kínálat alapján jelentkező, növekvő keresletét. A térségben és a határon túl a természeti és kulturális kínálatok szállodákkal és szállásadókkal kialakított hálózatba történő összefogása sem létezik. Mivel a front office (ügyfélkapcsolati) területen működő idegenforgalmi szereplők (idegenforgalmi információ, szállásadók, szállodák, vendéglátóipar) esetében a határon túli kínálatra/látnivalókra vonatkozó régióközi ismeretek igen szűkösek, a szakszerű ügyféltanácsadás sem lehetséges megfelelő mértékben. Ezekkel az adottságokkal ugyanúgy szükségesnek tűnik az eddig megteremtett létesítmények minőségi továbbfejlesztése, mint az új természetjáró turisztikai kínálat célcsoportokra irányzott előkészítése. A határ mindkét oldalán valamennyi lényeges szereplő erős összekapcsolódása szükséges annak érdekében, hogy a vendég számára megtapasztalhatóvá tegyük a közös USP-t. A konkrét hálózatépítés és az új, egész évre szóló ajánlatok innovatív, közös megközelítésével válik a térség a látogató számára vonzóvá. Ez hosszú távon hozzájárul a projektrégióban eltöltött vendégéjszakák számának az emelkedéséhez. A projekt tervezett tevékenységei emellett magukban foglalják a kapcsolódó kínálat- és termékfejlesztést a három vezető témához (ciszterciek, kerékpáros- és élménytúrázás) kapcsolódva; a tanácsadási kompetencia növelését célzó közös intézkedéseket, a nyilvánosság előtt végzett munkát és a marketing területeit, valamint a természetjáró turisztikai infrastruktúra létrehozását.

A projekt főbb adatai:

 • 2. PRIORITÁSI TENGELY
 • A környezetvédelem és az erőforrás-felhasználás hatékonyságának előmozdítása (TO06)
 • PROJEKT-FUTAMIDŐ: 2019.05.01.-2021.10.31
 • ERFA FORRÁS ÖSSZEGE 603.894,90 EUR
 • PROJEKTPARTNEREK
 • Dreiländer Naturpark Raab-Örség-Goricko
 • Szentgotthárd és Térsége Turisztikai Egyesület
 • Csörötnek Község Önkormányzata